Bluetooth Højtalere Test 2020 – De bedste bærbare højtalere

 • af

De bedste Bluetooth-højttalere i 2020 er et vigtigt tilbehør til enhver musikelsker takket være deres vindende kombination af fantastisk lyd og bærbarhed. Par sammen med at deres trådløse design er Bluetooth-højttalere blevet den go-to-lydløsning for musikfans, der ønsker at tage deres melodier med sig, uanset hvor de går.

Med en sådan efterspørgsel er der nu et stort skår af bærbare højttalere at vælge imellem – hvilket gør det vanskeligt at foretage det perfekte køb. Derfor har vi foretaget forskningen og valgt de allerbedste bærbare højttalere, du kan købe i 2020.

Disse dage kommer mange af de bedste Bluetooth-højttalere nu også med stemmeassistenter, som Alexa og Google Assistant indbygget. Dette betyder, at nogle trådløse højttalere kan fungere som smarte højttalere, som du kan bruge til at styre dine smarte hjemmeenheder.

Uanset hvilken slags bærbar højttaler du leder efter, håber vi, at denne guide hjælper dig med at vælge den bedste Bluetooth-højttaler til dine behov, ønsker og budget.

INDHOLD

Vægt Spilletid Trådløs rækkevide Frekvensgang
0,54 kg
15 Timer
9 m
90Hz - 20kHz

Mens vi ikke var så imponeret over UE Boom 3, som vi var med sin forgænger UE Boom 2, er dette stadig en af de bedste Bluetooth-højttalere, som penge kan købe i 2020. Dette er en højttaler, der kan spille højt og ikke forvrænge ved højere mængder; være let nok til at tage på en campingtur men forblive holdbar nok til at tumle i en ubeskyttet taske.

Den er både vand- og støvsikkert, og har nu en mix-knap med ét tryk, der giver dig mulighed for at hente dine foretrukne afspilningslister uden nogensinde at hente din telefon.

Batteritid

UE hævder en batterilevetid på 15 timer, men i vores test fik vi 8,3 timer, hvilket er en bummer. Selvom det er fint for en gennemsnitlig dag, vil den ikke sprænge dig væk som nogle andre, mindre dyre højttalere, der kan spille musik i 24 timer i træk. Men igen foretog UE en lille ændring, som jeg synes er rigtig cool: Du kan oplade UE Boom 3 trådløst med den proprietære Power Up-dock. Advarsel? Det sælges separat.

Docken har tre ben, der oplader højttaleren via en lille metal divot i bunden. Jeg ville ønske, at det fulgte med højttaleren, men det er ikke absurd dyrt til $ 40. Husk bare, at hvis du tager denne højttaler ud med dig til en lang stranddag, bliver du nødt til at smide opladeren tilbage, når du kommer hjem.

Konklusion

Der er bestemt flere detaljerede bærbare højttalere derude, men til en pris, der er relativt overkommelig for alle, rammer UE Boom 3 alle de rigtige toner for tredje år i træk.

Ultimate Ears giver dig nu mulighed for at tilpasse din UE Boom 3, så du har endnu flere muligheder, når det kommer til farve- og mønsterkombinationer.

Kilder

Vægt Spilletid Frekvensgang Kabel
Ukendt
ca. 20 Timer
60Hz - 20kHz
3,5 mm stereo

At vi virkelig kan lide JBL Charge 4, burde ikke overraske dem, der læser vores UE Boom review ligeover. Dette er ikke kun en af de sødeste klingende Bluetooth-højttalere i denne ende af markedet, den har hele 20 timers afspilning fra en enkelt opladning. Imponerende.

JBL har finjusteret lyden i denne seneste iteration for at behage endnu mere dine ører. Der er selvfølgelig en grænse for basgulvet i en højttaler i denne størrelse, men i low-end setting er det smagfuldt – og der er masser af.

Batteritid

Selvom JBL Charge 4 har et batteri med en meget større kapacitet end Charge 3, er de stadig begge sat som at have identiske 20 timers konstant afspilning. Under vores test lykkedes det os at få Charge 4 til at pumpe musik i 13 timer og 46 minutter. Det var ikke helt de 20 timer, de lovede, men det er stadig ikke dårligt. Det vil dog være mindre, hvis du beslutter at også oplade dine enheder via USB-A-udgangen på bagsiden. Du finder også en 3,5 mm-indgang og en USB Type-C-indgang på bagsiden, men Type-C kan kun bruges til opladning. Så hvis du har et Type-C til Type-C-kabel og håbede at oplade din nye Android-telefon eller iPad Pro gennem denne port, er du uheldig. Du skal bruge USB-A-porten til alt opladningsrelateret.

Konklusion

Du får altså et pænt udvalg af funktioner for pengene. Vandmodstanden IPX7 betyder, at ladningen 4 kan håndtere, at den er nedsænket i vand til en dybde på 1,5 m. Du kan du også bruge Charge 4 til at oplade din telefon – eller enhver anden enhed, der oplades over USB fra en 5V-forsyning.

Kilder

Marshall Stockwell II

Vægt Spilletid Frekvensgang
Ukendt
ca. 20 Timer
60Hz - 20kHz

Kilder

Marshall Kilburn 2

Vægt Spilletid Frekvensgang
2,5 kg
ca. 20 Timer
52Hz - 20kHz

Marshall har lovet, at Kilburn II har forbedret lydkvalitet sammenlignet med den originale Kilburn, og den leverer absolut. For en sådan lille højttaler pakker den et kraftigt stempel i forhold til lydstyrke, og vi kan forestille os, at det skaber ganske støj udendørs på festivaler og fester, takket være sin multiretningsbestemte lyd og bagudgivende tweeters.

Bas- og diskantkontrollerne giver dig mulighed for at skræddersy lyden til dine præferencer, og også til den musikgenre, du spiller – måske ønsker du at skrue op basen til hip-hop- og dansespor, for eksempel eller øge diskanten til guitar-tung rock.

I det store og hele er Kilburn II en imponerende lille højttaler med en velafbalanceret lyd, der er lige så velegnet til fester, som den er til afslappet lytning, med dens tilbageholdende tweeters og multiretningsbestemmelser, der sikrer, at det nemt fylder et rum.

Hvis du ønsker at købe denne højttaler, er chancerne for, at du fan af rockmusik, og det er her Kilburn II udmærker sig. Hvis du imidlertid er et bashoved eller i dit hiphop, kan du muligvis finde forsinkelsen på basnoterne lidt for lang, hvilket resulterer i en lidt mudderet lyd.

Mens det ser ud og lyder godt, er Kilburn II imidlertid temmelig dyre sammenlignet med andre Bluetooth-højttalere på markedet, så det er tvivlsomt, om du gerne vil bære det rundt ubeskyttet i miljøer, hvor det sandsynligvis vil blive udsat for stød og snavs. Når det er sagt, det er ret robust og pænt bærbart.

Kilder

Vægt Spilletid Frekvensgang
4,9 Kg
ca. 20 Timer
40Hz - 20kHz

Marshall kalder Tufton for ”King Of The Road”, og med den højttaler, der tilbyder over 20 timer bærbar spilletid på en enkelt opladning, synes vi, det er en retfærdig titel.

Det kan også prale af en “hurtig opladning” -funktion, hvilket betyder, at et burst på 20 minutter giver dig fire timers afspilning, hvilket er praktisk, hvis du er nødt til at gå ud med Tufton på kort varsel.

Lydmæssigt er Marshall Tufton stor, kraftig og i dit ansigt og kan let fylde et rum med lyd med lydstyrken vendt op til halvvejs – alt i alt er det helt rock ‘n’ roll.

Takket være optagelsen af ​​tre separate drivere foran på højttaleren og en bagpå giver Tufton indtryk af multiretningslyd, hvilket er godt, hvis du vil sætte den ind midt i et rum til en fest. En anden nyttig funktion til festlytting er multi-host-funktionalitet, hvilket betyder, at du kan skifte mellem to Bluetooth-enheder og skifte tur til at spille sange med en ven.

Vi fandt, at Bluetooth-parringsprocessen generelt var ligetil – du skal blot trykke på lydstyrkeknappen for at tænde Tufton, og derefter trykke på Bluetooth-knappen for at sætte den i parringstilstand.

Konklusion

Som den største enhed i Marshalls bærbare højttalerserie, pakker Tufton helt sikkert et sonisk stans med rig bas og krystalklare diskanter – selvom vi fandt, at midtfrekvenslyd nogle gange gik tabt i den livlige mix.

Dens bas er ikke så mudret som output fra dets mindre søskende, Kilburn II, men Tufton er ikke så let bærbar på grund af dens større størrelse – hvis du leder efter noget, du kan slæbe rundt hele dagen, vil du er bedre af at holde sig til den mere kompakte model.

Det retro-guitar-amp-inspirerede design appelerer muligvis ikke for alle, men rockfans vil sandsynligvis elske brugen af taktile kontrolhjul i stedet for knapper, og bærehåndtaget til guitarremmen.

Det er unægteligt dyrt på over 3000 kr. og det leveres ikke med moderne bekvemmeligheder som stemmestyring – men hvis du har nogle penge at brænde, og du elsker den gyngende æstetik og lydscene, kan Tufton være en fantastisk investering til at lytte derhjemme og på vejen. Den er simpelthen perfekt til større hjemmefester eller fester på stranden hvor lyden skal skrues lidt mere op!

Kilder

Vægt Spilletid Frekvensgang
5,25 Kg
24 Timer
50Hz - 20kHz

For at holde det enkelt er der få knapper på fronten: strøm, Bluetooth, lydstyrke op / ned og afspil / pause. De sidstnævnte to er knyttet til den mobile enheds kontroller, så der er ingen separat lydstyrkekontrol, når de er parret med Boombox. Connect + -knappen er til parring med andre JBL-højttalere i stereo.

Højtaleren har indendørs og udendørs tilstande, og den eneste reelle forskel mellem dem er den ekstra bas, den pumpes ud, når den er udenfor. Selv uden det er Boombox allerede højt, og baselskere vil bogstaveligt talt føle rytmen.

Det smukke ved det er manglen på forvrængning ved højere lyd. Forvrænge lydspektret nok til at få mere bas ud af Boombox er noget JBL har gjort godt og som leverede en samlet lyd, der faktisk var klarere end vi forventede.

For en højttaler, der spillede i mono uden fysisk stereoseparation, lykkedes det Boombox at lyde som om den næsten gjorde. Der var lige nok til at få vokal og instrumenter til at føle sig forskellige. Husk, dette er ikke et audiofilt produkt, og den generelle nøjagtighed er skæv af den tunge bas, men lydfasen var mere end behagelig for os.

Konklusion

Boombox skal være en højtaler, som folk samles rundt om. Det kan underholde en, men alligevel bruges bedst, når man  er mange flere. Og når det kommer til at betale over 2500 kr. på en højttaler som denne, gøres det bedst af de rigtige grunde.

Vi kan ikke anbefale Boombox som en højttaler til hjemmet. Men til pool festen, strandturen eller andre steder langbt fra hjemmet for der skal festes, er denne højtaler det perfekte valg. I forhold til Marhsalls festhøjtalere er denne mere holdbar og har længere batteritid, men har dog ikke så god lydkvalitet som denne.

Kilder

B & O BeoPlay A1

Vægt Spilletid Frekvensgang
0,558 Kg
ca. 18 Timer
55Hz - 20kHz

I modsætning til de fleste bærbare højttalere (inkl. BeoPlay A2) er den palmestore A1 – som fås i mosegrøn eller sølv – lavet af aluminium med en polymerbase. Det er ikke kun vægten på 600 g; den er tungere end den ser ud – det indikerer overdådighed; det ser og føles dejligt.

Stikkontakter, hvoraf der kun er en enkelt 3,5 mm input og USB type-C til opladning, og indlejrede knapper til strøm, Bluetooth og lydstyrke, er spredt pænt over siden af højtaleren.

Når du trykker på en cirkel-symbolsknappen, forbindes den også til den sidste parrede enhed og fortsætter med at spille, hvor den sidst stoppede.

Det er øjeblikkeligt klart, at B&O har lagt sit hjerte og sjæl i at producere en lyd, der er en million kilometer fra dine tynde, svage smartphonehøjttalere. Præsentationen er bundsolid, fyldig og skubber lyd bredt ud, så du ikke behøver at skrue op for at høre det højt og tydeligt fra hele rummet.

Der er anstændigt heft bag trommeruller, og A1 graver sig dybt nok til at kommunikere reverb bag nogle strejker – noget som den mere overkommelige UE Rolls kæmper med.

Mellemtone er i det væsentlige støttet op; den samspilende vokal er solid og sjælfuld, når den slanger mellem den cadencerede perkussion og projiceres med selvsikker klarhed.

Konklusion

Men selvom det er nødvendigt at forhandle bedre lyd med mere gnist og angreb, skiller A1 sig ud i smagsbordet af kvalitet, der er det bærbare Bluetooth-højttalermarked, med et godt (og praktisk) udseende, generøs batterilevetid og en klar, fyldig lyd.

Det nedbringer muligvis B & O’s entry-level-priser, men trækker ikke sit hårdføre ry ned sammen med det.

Kilder

Bose SoundLink Micro

Vægt Spilletid
0,290 Kg
ca. 6 Timer

Mikrohøjttaleren er ikke kun uigennemtrængelig for spild, men den kan også udholde fuld nedsænkning i op til 30 minutter takket være sin IPX7-klassificering. I modsætning til UE Roll 2 flyder Micro ikke, ikke engang lidt. Men når det kommer ud fra dybden, er tørring hurtig på grund af gummiets ydre. Som de fleste mennesker nyder jeg at synge i brusebadet, og SoundLink Micro har ingen problemer med at spille musik, da hudskoldende vand hældes ned. Jeg har brugt dette regelmæssigt i næsten to år nu, og denne højtalere holder stadig!

Ja, vandtæt er fantastisk, og korrekt implementering er imponerende, men Bose SoundLink Micro er også en generelt holdbar højttaler. Silikone stroppen? Ja, det er tåreværkt. Prøv du bare, remmen er super modstandsdygtig. Remmen på bagsiden kan også tage af så højtaleren kan monterens næsten alle steder.

Batteritid

Batteritiden er lidt skuffende. Højttaleren står til 6 timers afspilningstid, men med lydstyrken på 50 procent er lyttere heldige hvis de får fem timers nydelse. Ifølge Bose vil en 1A strømkilde tage 4 timer at gennemføre en fuld opladningscyklus, mens en 1,5A kilde vil tage nærmere 3 timer. Dette forhold mellem ladetid og afspilningstid er ikke stort. 

Konklusion

Hvis du er på at rejse og vil have en højttaler, som du kan tage med overalt, så er dette et godt valg. Du bliver ikke skuffet over SoundLink Micro. For en kompakt, holdbar, bærbar højttaler er dette en af de bedste tilgængelige. Dette er et godt valg hvis størrelsen er det vigtigste for dig!

Kilder

SACKit – WOOFit Go

Vægt Spilletid
180 gr
ca. 8 Timer

Det er uden tvivl et moderigtigt tilbehør, med et design, der blomstrer ved at garnere et harmonisk billede, fri for alle skære vinkler. Ligesom den tidligere SACKit MOVEit-højttaler, kan man købe alternative farvede stoffronter separat, så disse kan udskiftes, hvis man ønsker det. Det er et smukt blødt Xpress kuppelstof. Efter at have forladt SACKit WOOFit Go på fugtige høsteblade udenfor og hængt den fra en dørknap og grene takket være dens bæreslynge, kan vi afsløre, at dets materialer, selvom de er bedrageriske følsomme i udseendet, er hårde og holdbare. Den har i hvertfald allerede har overlevet et par fald.

Batteritid og Bluetooth

Bluetooth’en er ligetil. Alle vores enheder finder Go på det første møde og i al efterfølgende brug. Rækkeviden er også meget god med 20 meter ægte rækkevide, inden lyden bliver ringe. Batteriets levetid er en anden positiv; den levere varen i hele 8 timer! Vi har dog ikke haft det nemt med lydstyrkeniveauet, da det konstant er på over tre kvart.

Konklusion

Vi elsker ærligheden ved det skandinaviske design: det er det, der gør det muligt for SACKit WOOFit Go at være så fuldstændig brugbar, grebbar og sidst men ikke mindst, hængende. Den har en reel 8-timers batterilevetid, rumfremstødende lydprojektion og har det bedste udseende og konstruktion i sin prisklasse!

Kilder

Guide til at vælge den rigtige bluetooth højtaler

Bluetooth-højttalere er en meget praktisk måde at lytte til musik på. I stigende grad gemmes musik på mobiltelefoner eller muligvis andre enheder, der har Bluetooth aktiveret.

Ved hjælp af en Bluetooth-højttaler er det muligt at lytte til musik fra disse små bærbare enheder på en fornuftig lydstyrke og uden at bruge hovedtelefoner. Det er specielt smart til turen i parken eller stranden.

Der er et stort udvalg af Bluetooth-højttalere på markedet, så hvad er de funktioner, man skal kigge efter, når man køber den bedste Bluetooth-højttaler.

Som forventet er der en enorm variation i kvalitet og ydeevne, så det er godt at være i stand til at tjekke hvad du har brug for og med hensyn til specifikationer og derefter beslutte sig for den bedste kvalitet til prisen.

Hvordan vælger man den rigtige bluetooth højtaler?

Den første fase i at vælge den bedste Bluetooth-højttaler, du skal købe, er at bestemme nøjagtigt hvad du vil bruge den til. Nogle højttalere kan være til brug i hjemmet – andre kan være til udendørs brug når du griller udenfor osv.

Før du kan beslutte dig hvilken er den bedste højttaler til dig, er det nødvendigt at afgøre, hvad du skal bruge den til. Den bedste køb af Bluetooth-højttaler til hjemmet er muligvis ikke den bedste til rejser, da kravene vil være helt forskellige.

Der er flere punkter, du skal overveje, når du køber en Bluetooth-højttaler:

 • Batterilevetid: Batteriets levetid er en nøgleparameter, du skal overveje. Du ønsker ikke at genoplade højttaleren hver time. Det skal kunne vare så længe du forventer at have brug for den. De små højttalere har en tendens til at have mindre batterier og holder ikke så længe, ​​men nogle af de større kan forvente at vare i 24 timer! Mere typiske driftslængder kan være fire til ti timer, og det vil blive specificeret som gennemsnitlig batterilevetid. Årsagen til dette er, at jo højere du spiller højttaleren, desto mere strøm bruger den. Når du køber din Bluetooth-højttaler, skal du dog sørge for, at batteriets levetid er lang nok til det, du har brug for. Husk også, at de anvendte Li-ion-batterier ikke kan lide at blive helt afladet, så lad dem op, inden du bruger højttaleren, og lad den ikke være afladet. Når batterierne bliver ældre, falder også den mængde energi, de kan opbevare.

 • Lydkvalitet: Det er klart det er rart at have en Bluetooth-højttaler, der lyder godt. Ofte giver de specifikationer for total harmonisk forvrængning og under 1% er et godt mål. Jo lavere, jo bedre. Nogle højttalere giver ikke en specifikation for dette, så du skal muligvis lytte til den. Også frekvensresponsen er meget vigtig. Nogle højttalere lyder bedre end andre, og dette er ofte som et resultat af en meget bedre frekvensrespons. Tal som 100 Hz til 20 kHz kan ses. 100 Hz-punktet er lavfrekvensen og 20 kHz topfrekvensen. Da de fleste af os ikke kan høre op til 20 kHz, især når vi bliver ældre, er topfrekvensen ikke lige så vigtig. Lavfrekvenspunktet angiver det basniveau, du kan forvente – jo lavere det går, jo bedre.
 • Style: Der er meget mange forskellige stilarter, der er tilgængelige for Bluetooth-højttalere. Det er dog mindre vigtigt medmindre du vil bruge den i din have eller hjemmet.
 • Størrelse: Bluetooth-højttalere findes i forskellige størrelser. Der er de små koniske eller cylindriske typer, der sigter mod meget bærbar betjening og til pakning i bagage, og de større af dem, der har tendens til at give lyd i bedre kvalitet. Disse kan være rektangulære eller endda igen cylindriske. Generelt, jo større de er, jo bedre er lydkvaliteten, og de større kan have et større batteri til længere brug.
 • Lydstyrke: Ikke alle Bluetooth-højttalere har denne parameter specificeret. Når det er angivet, gives det i watt. Ti watt er højt, selvom effektiviteten af højttalerne i en sådan lille sag betyder, at de ikke vil være meget effektive. Vær opmærksom på, at der er behov for mere strøm til store værelser og til brug udenfor.
 • Vandtæt: Da Bluetooth-højttalere er praktiske, ofte på grund af det faktum, at de er bærbare, betyder det, at de vil blive placeret i mange områder, selv i nærheden af ​​vand. Vand og elektronik blandes ikke, så det er ofte meget nyttigt at have en højttaler, der er gjort vandtæt. Nogle højttalere er endda nedsænkbare, men det er mere almindeligt at have dem, der er vandbestandige. Vandafvisende højttalere er især nyttige, når de bruges ved poolen eller på stranden.

  Bluetooth-version: Der er ofte en specifikation for Bluetooth-versionen. Bluetooth v.1 var den første version, der kom ud for mange år siden, og det er ret sjældent at finde noget udstyr, der bruger dette nu. Version 2.1 ses meget, men der er også mange produkter, der bruger senere versioner som Bluetooth 4.0 og endda Bluetooth 5.

  Det store spørgsmål er, hvad Bluetooth-versionen betyder, når du køber en højttaler. Det vigtigste fremskridt for lyd kom med Bluetooth 2.1, som havde en profil kaldet EDR eller Enhanced Data Rate. Dette gav et spring i den opnåelige lydkvalitet ved at lade det trådløse link til at bære mere data, som igen gjorde det muligt for en mere trofast repræsentation af lyden. Så forudsat at højttaleren har Bluetooth 2.1 eller højere, vil det være fint – de højere versioner giver i det væsentlige ekstra muligheder for ting som dataindsamling fra ting som fitness trackers eller andre sensorer. Så medmindre din højttaler kommer til at have alle mulige ekstra funktioner (usandsynligt), betyder det ikke noget, selvom det på ingen måde er en ulempe.

  Tilslutning af flere højttalere: Nogle højttalere har muligheden for at oprette forbindelse til en anden højttaler til stereolyd. Hvis stereolyd er vigtig, er dette en funktion, der er værd at undersøge og sætte på “ønske” -listen, da der nu er ganske mange højttalere, der gør det.
 • NFC: Det er normalt meget let at tilslutte en musikskilde som en telefon eller iPod til Bluetooth-højttalere. Det er dog muligt at bruge NFC, nær feltkommunikation på NFC-aktiverede højttalere til at omgå indstillingerne og bare begynde at spille musik. NFC giver kompatible enheder mulighed for at oprette forbindelse til en højttaler via Bluetooth ved blot at trykke de to sammen. Ulempen er, at selvom iPhones har en NFC-kapacitet, bruges den til Apple Pay, og som et resultat er NFC kun blevet afsat til dette af sikkerhedsmæssige årsager. Dette betyder, at denne funktion kun er nyttig med Android-telefoner. Men hey, det er meget simpelt at oprette forbindelse til Bluetooth i disse dage.
 • Funktion til højttalertelefon: Det kan være, at hvis du bruger en telefon som musikkilde, skal du muligvis tage opkald. Dette kan gøres ved hjælp af højttalere, der har en mikrofon indbygget sammen med højttalertelefonfunktionaliteten. Dette kan være nyttigt, hvis højttaleren skal bruges på et skrivebord – sandsynligvis ret irriterende for andre, hvis det bruges ved siden af en poolen, da alle vil høre samtalen.

FAQ - Ofte Stillede Spørgsmål

Du kan få en dampmaskine til rengøring af utallige områder i hjemmet, og det kan være lidt svært at finde ud af, hvilken der er rigtig for dig. Måske vil du gerne, at den skal kunne noget specielt, og måske skal den bare kunne lidt af hvert. Ikke desto mindre får vi ofte spørgsmål til køb af dampmaskine, og derfor har vi samlet en lille liste over hyppige spørgsmål, som du kan bruge til at vælge din næste maskine.

Trådløse højttalere opretter forbindelse til enheder vha. Bluetooth, wi-fi eller begge dele. En Bluetooth-forbindelse opretter en en-til-en-forbindelse mellem din kildeenhed (telefon, tablet, laptop eller TV) og den højttaler, over hvilken digital lyddata overføres; dette er kendt som ‘parring’

Det kommer an på hvad du skal bruge den til og hvad du prioritere den skal have. I denne guide går vi igennem mange forskellige højtalere, så du kan finde den rigtige til dig.

 • Det kan miste forbindelsen under visse betingelser.
 • Den har lav båndbredde sammenlignet med Wi-Fi.
 • Det tillader kun kommunikation med kort rækkevidde mellem enheder.
 • Sikkerhed er et meget vigtigt aspekt, da det kan hackes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *